De echo van Swanford Abbey door Julie Klassen

de echo van swanford abbeyMet De echo van Swanford Abbey heeft Julie Klassen weer een roman vol geheimzinnigheid en romantiek geschreven. Gezelschapsdame Rebecca Lane logeert in Swanford Abbey om de bekende schrijver Oliver Ambrose te ontmoeten om hem een script te geven van haar broer. Maar dan wordt de schrijver vermoord en lijkt haar broer John verdacht.
Een heerlijk verhaal dat zich afspeelt op een zeer geschikte locatie, een voormalig klooster met verschillende kamers, geheime doorgangen en gangen waar zelfs een geest gezien is. Langzamerhand leren we alle gasten kennen: de broers Frederick en Thomas, de knappe actrice Selina Newport, dienstmeisje Mary, lady Fitzhoward en de bewaker Jack George. En allemaal hebben ze een motief om de schrijver te willen vermoorden en zijn ze verdacht.
Het verhaal ontspint zich en als lezer word ik helemaal meegezogen. Ongeduldig om te ontdekken wie de dader is, vliegen mijn ogen over de bladzijden. De hoofdpersonen maken een ontwikkeling door. Ze worstelen met gebeurtenissen uit het verleden en leren vergeving te aanvaarden of excuus aan te bieden. Uiteindelijk is het toch een verrassing wie de moord op zijn of haar geweten heeft/hebben en loopt het verhaal bevredigend af. Toch ook een puntje van kritiek. Het verhaal speelt zich af in 1820 en Frederick kijkt op zijn polshorloge. Het polshorloge werd eind 19e eeuw uitgevonden en was toen vooral een vrouwensieraad. Pas na of tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het populair bij mannen. Ook zijn er wat vreemde bijvoeglijke naamwoorden gebruikt zoals de decoratieve juffrouw, spaarzame wenkbrauwen en Juffrouw Lanes witte keel trok samen. Deze roman met wat detectiveachtige elementen vind ik vergelijkbaar met haar eerdere roman De brug naar het eiland, maar persoonlijk vond ik die fijner om te lezen.

Julie Klassen schreef eerder Het strand van de verloren schatten, Een dame onwaardig en de trilogie over Ivy Hill. De echo van Swanford Abbey is in januari 2022 uitgegeven door KokBoekencentrum. De Engelse titel is Shadows of Swanford Abbey.
Wil je deze roman vol intriges, mysterie en romantiek ook lezen? Ga naar de plaatselijke boekwinkel of bestel hem hier via mij bij bol.com.

3 gedachtes over “De echo van Swanford Abbey door Julie Klassen

Plaats een reactie