Holder door Eline Manasseh

Holder

Na haar studie keert Evi terug naar haar geboortedorp Holder in Amerika. Evi is al jaren heimelijk verliefd op Jacob, de halfbroer van haar vriendin, maar hij leeft erop los en ziet haar amper staan. Ondanks alle waarschuwingen leert ze hem beter kennen en ziet ze als een van de weinige de echte Jacob achter het destructieve patroon dat hij ontwikkeld heeft. Maar de vraag is of zij Jacob kan redden?

“Wiens verlangen om lief te hebben is dieper? Van degene die ieder weekend tot in het diepst van de nacht naar nieuwe liefde zoekt? Of van degene die jarenlang in stilte op hem wacht, totdat hij haar eindelijk opmerkt?”

Evi is een gelovige jonge vrouw die moeite moet doen om Gods wil te blijven volgen. Er ligt wat mij betreft iets teveel nadruk op de verleidingen waar ze tegenaan loopt, daar werd te lang bij stil gestaan. Daardoor vond ik het moeilijk om in te schatten voor wie het boek geschreven is. Ik verwacht dat voor christenen de ondertoon van lust en verlangen teveel aanwezig is en voor niet-christenen de boodschap juist te zwaar is.
Dan zet een heftige gebeurtenis alles op zijn kop en kon ik bijna niet meer stoppen met lezen. Het verhaal wordt chronologisch verteld en is toegankelijk geschreven. Het is een introspectief verhaal met diepgaande emoties die treffend verwoord worden, waardoor de lezer helemaal meeleeft met Evi. Het geeft een boeiend inkijkje in het gevoelsleven van deze jonge vrouw en haar onmogelijke liefde.

Holder is meer dan een liefdesroman; het is een uitnodiging om stil te staan over hoe wij denken over anderen. Het gaat over vriendschap, over keuzes maken, over volwassen worden.

Holder is de debuutroman van Eline Manassah. De ondertitel is ‘Omdat ik spijt heb’. Het boek verscheen in juni 2023 bij Sprinkle Snow Press. Holder is het eerste deel van een trilogie.

Plaats een reactie