Café Zon & Zee door Jenny Colgan

cafe zon en zeeJuridisch medewerkster Flora wordt tegen haar zin voor haar werk naar het eiland waar ze opgroeide gestuurd. Het leven is daar heel anders dan in het drukke Londen.
Flora is een leuk karakter. Het meisje denkt dat er meer kansen zijn als ze naar de stad verhuisd, maar ze wordt daar in de massa amper opgemerkt. Uiteindelijk blijkt ze op een andere manier goed tot haar recht te komen. Dan zijn er ook ineens twee mannen die haar leuk vinden. Het is romantisch, maar nergens zoetsappig. Het verhaal is goed bedacht en leuk geschreven. Ik houd van de sfeer van het Schotse eiland en zag het zo voor me met de zeehonden, de storm en de traditionele gerechten, waarvan overigens een paar recepten achterin het boek staan. De vooruitgang die nodig is om leegloop te voorkomen, maar ook de pijn die dat met zich meebrengt, is vaak realiteit. Het is geen christelijke roman (er wordt bv in gevloekt), maar het is zeker een heerlijk verhaal om te lezen.

Eerder las ik van Jenny Colgan De Kleine bakkerij aan het strand. Dat was het eerste deel van de serie over Polly Waterford die een bakkerij runt in het havenstadje Mount Polbearne. Café Zon & Zee heeft nog opvolgers die zich afspelen op het Schotse eiland Mure. Café Zon & Zee is verschenen in december 2018 bij Luitingh-Stijthoff.

Een gedachte over “Café Zon & Zee door Jenny Colgan

Plaats een reactie