Een vreemdeling op Wyndcliff Hall door Sarah Ladd

een vreemdeling op wyndcliff hallWat jammer dat dit boek al uit is. Ik heb weer enorm genoten van dit verhaal. Sarah Ladd schrijft geweldig beeldend en haar schrijfstijl is zo vloeiend. Het verhaal zit goed in elkaar. Nergens hapert het of wringt het. Het speelt zich af in Cornwall met zijn uitgestrekte heidevelden en kustlijn waar vaak schipbreuken voor komen. Net als de zee heeft dit boek een sterke onderstroom. Er gebeuren geheimzinnige dingen.

Een van de hoofdpersonen is Evelyn. Op achtjarige leeftijd moest ze haar rijkeluisleven achterlaten, omdat grootvader hun geld had vergokt. Ze woont nu met hem in een cottage op landgoed Wyndcliff Hall, waar hij beheerder is. Een voordeel is dat ze zich door haar opvoeding thuis voelt in beide werelden. Haar moeder heeft haar daar achtergelaten en is zelf elders een nieuw leven begonnen. Evelyn mist haar moeder en is eenzaam. Ze is lief, maar ook naïef en uiteindelijk moet ze kiezen aan welke kant ze wil staan. De tweede hoofdpersoon is Liam Twetheway. Hij heeft het landgoed geërfd. We kennen hem uit eerdere delen. Hij is nog jong en vol dromen. Hij merkt dat er zaken op zijn landgoed gebeuren die niet door de beugel kunnen en ook hij moet bepalen of hij koste wat het kost integer wil zijn. De ontwikkelingen tussen Evelyn en Liam zijn leuk om te lezen en ook twee overlevenden voegen iets warms toe aan het verhaal. Er is een goede mix tussen spanning en romantiek. Ik vond het prettig lezen dat elk hoofdstuk op een rechter bladzijde begon. De dame op de cover vond ik te modern en te groot middenin het beeld. Toch zou ik het boek pakken vanwege de mooie natuur met de zee en de zonsondergang op de achtergrond. En sowieso omdat het een boek is van Sarah Ladd. Het eerste deel van deze serie is De gouvernante van Penwhythe Hall en het tweede deel heet Te gast op Lanwyn Manor en ging over Julia Twetheway. Maar dit derde deel is absoluut ook zelfstandig te lezen. De vreemdeling op Wyndcliff Hall verscheen in mei 2021 bij Uitgeverij KokBoekencentrum. De Engelse titel is The light at Wyndcliff.

Wil je deze historische roman ook lezen, klik dan hier en bestel hem hier via mij bij bol.com of ga langs bij de christelijke boekwinkel.

Plaats een reactie