De roos uit Winslow Street door Elizabeth Camden

de roos uit winslow streetLibby Sawyer verblijft met haar vader in hun zomerhuis op St. Catherine’s Island wanneer ze bericht krijgen dat iemand hun huis in Colden, Massachusetts heeft geconfisqueerd. Zo snel ze kunnen reizen ze terug naar huis. Daar blijkt dat de groep uit Roemenië waarschijnlijk terecht aanspraak kan maken op het huis. Uit het testament van vorige bewoner Constantine Dobrescu blijkt dat hij het huis heeft nagelaten aan zijn familie. Ze moeten een uitspraak van de rechter afwachten en wonen zolang bij haar broers gezin. Libby mag het huis in om hun eigendommen op te halen. Ze maakt kennis met Michael, zijn twee zonen Luke en Andrei, zijn kwetsbare zusje Mirela en Turk. Het dorp schaart zich achter de professor en zijn dochter en accepteert de rare gewoonten van de Roemenen niet. Maar Libby ziet hoe moeilijk ze het hebben en neemt het voor hen op. Langzamerhand leert ze het gezin en hun verleden kennen. Wie heeft er recht op het huis? Haar vader die hard gewerkt heeft om het huis te restaureren of Michael die voor zijn gezin wil zorgen en nergens anders heen kan? Waar ligt Libby’s loyaliteit?

Eigenlijk viel ik op de voorkant van het boek, op de mooie kaft. Ik had nog nooit iets van deze schrijfster gelezen. Maar ik raakte ook enthousiast over het verhaal. Heel origineel bedacht. Twee gezinnen die recht hebben op een huis. Nergens was het voorspelbaar of saai. Telkens gebeurde er iets, wat iets nieuws toevoegde aan het verhaal. Over het bijzondere verleden van Michael en Mirela wordt in de loop van het boek steeds meer duidelijk. De karakters ontwikkelen zich verder, zoals Libby die leerde accepteren dat ze niet kan lezen en Mirela die haar doel vindt. Er is voldoende romantiek als blijkt dat Libby meer begint te voelen voor Michael en humor als Michael zich op een andere manier uitdrukt dan Libby gewend is. En er is ook onverwachte spanning wanneer er tekeningen van de professor uit het huis verdwijnen. Al met al een rijk verhaal.

Elizabeth Camden schreef ook Wachten op het morgenlicht (2018), Mooier dan dromen (2017), Op weg naar de zonsopgang (novelle 2017) en Tegen het tij (2013). De roos uit Winslow Street werd in 2017 uitgegeven door Het Zoeklicht.

Een gedachte over “De roos uit Winslow Street door Elizabeth Camden

Plaats een reactie